Οικοδόμηση σχέσεων συνεργασίας ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και Αστυνο…what?

homophonia

Με αφορμή την εκδήλωση που καλέστηκε από ΗΟΜΟphonia-Thessaloniki Pride και ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στις 29/1 στο μπατσομέγαρο Θεσ/νικης, σκαλίζουμε τη συλλογική μας μνήμη…

Μάιος 2012: το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, ένας οργανισμός αρμόδιος για το “ουδέτερο και καθολικό” αγαθό της υγείας στέκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της ΕΛ.ΑΣ και οι υπάλληλοί του, ως άλλοι μπάτσοι με άσπρες ποδιές, εξαναγκάζουν σε έλεγχο, εξευτελίζουν και διαπομπεύουν οροθετικές γυναίκες.

Καλοκαίρι 2013: στα υπόγεια της ΓΑΔΘ κρατούνται τρανς άτομα μετά από μια σειρά επιχειρήσεων σκούπας, μια συνήθης πρακτική των μπάτσων που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Στο ίδιο μέρος που έχουμε βρεθεί είτε ως αγωνιζόμενα υποκείμενα, είτε αντιστεκόμενες στη βία των μπάτσων, είτε ως αλληλέγγυες σε συντρόφισσες και συναγωνιστές, η HOMOphonia οικοδομεί σχέσεις συνεργασίας. Ως “γνήσιος υπερασπιστής” των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, κάνει μια σαφή πολιτική επιλογή: προωθεί ένα θεσμικό διάλογο που αναπαράγει την ομοκανονικότητα και βάζει κεντρικά την έννοια του πολίτη (τι έχει να πει άραγε για τον γκέι μετανάστη ή για τη χωρίς χαρτιά τρανς γυναίκα;).

Όλες εμείς οι ανώμαλες, λεσβίες, αδερφές, τρανς, μετανάστριες, μη αρτιμελείς, υποτιμημένες δε θα σταματήσουμε να αντιστεκόμαστε στην κανονικότητα και τη βία.

This entry was posted in Αφίσες. Bookmark the permalink.